Gedichtendag

Gedichtendag

Hoort gij dat? -Wat? -Dat!


Hetgeen gij leest is poëzie
vertaalt door je ziel als melodie.
Als een nachtegaal zo zoet en trots
fluiten wij een wijsje tot plots
A-A en B-B zo makkelijk lijkt als 1, 2, 3
moeten we C-C helaas besluiten met falderie.
Om deze rijmelarij toch te laten beklijven
vragen wij je nog even te blijven.
Want zowáár, is het credo dáár:
Alleen het echte vaderlands gezag
staat in de belangstelling op Gedichtendag.

Voltaire zei ooit ‘Poëzie is de muziek van de ziel, vooral van grote en gevoelige zielen.’ Deze filosofie dient als leidraad voor aanstaande poëzieweek die traditiegetrouw begint op 31 januari met gedichtendag. Het thema is dan ook muziek en zal tijdens de vele activiteiten die gepland staan een centrale rol spelen. Niet alleen in Nederland, ook de zuidelijke taalgenoten uit Vlaanderen doen weer gebroederlijk met ons mee. Op deze 14e editie belooft poëzie ons dus als muziek in de oren te klinken.

Het is aan te raden om deze muziek eens te luisteren: het schrijven van een gedicht. Acteer als componist met uw ziel als inspiratie, de mijmering van opgedane bagage. Slechts een klembord of bedrukte schrijfmap met een stuk papier is wat je nodig heeft en de pen als geleider van je gedachten. Speel met woorden en maak het herkenbaar of kies voor het tegenovergestelde en maak het abstract zodat de lezer er zijn eigen betekenis aan kan geven. Hoe je het ook wendt of keert, keer of wendt hoe je het wilt.
Wanneer je fervent schrijver /dichter bent dan is naast inspiratie een goede pen van groot belang. Bedrukken.nl kan je daarin op weg helpen met een ruim assortiment van luxe pennen. Of misschien wil je op deze dag enkele veelschrijvers een aardigheidje geven: een budget pen bedrukt met een zelfgekozen boodschap. De pen is een duurzame premium die je bedrijfsnaam met trots mag dragen wanneer hij onder deze doelgroep verspreid wordt.
Maar er zijn meerdere werktuigen in de schrijfkunst die ten goede komen aan het creatieve proces. Denk eens aan schrijfmappen of klemborden, als ruggengraat van een strak geschreven verhaal. Ook hiervoor kan je bij bedrukken.nl terecht en desgewenst bedrukken wij deze met je bedrijfsnaam en/of logo. Kijk eens in onze webshop naar de diverse modellen of laat je informeren over de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.
Gebruik op gedichtendag het schrijfgerei als breekijzer om je bedrijf te promoten, bedrukt om weg te geven of voor jezelf en laat bedrukken achterwege, eindigen wij kies doch poëtisch.

Er zijn geen beschikbare producten bij deze fabrikant.