Kinderfeestje geven? Zo maak je het persoonlijk

Je zoon of dochter is binnenkort jarig en kijkt vol blijdschap uit naar zijn of haar verjaardag. Thuis wordt er gebak aangesneden en op school wordt er getrakteerd. De slingers worden opgehangen, ballonnen worden opgeblazen en er wordt gezongen. Maar waar het bij de meeste kinderen toch echt om draait, is het kinderfeestje. Als ouder wil je niets liever dan je kind een onvergetelijke dag geven. Een hele happening waar ze nog lang over zullen napraten. Dit betekent wel dat er veel geregeld moet worden. Vragen die je als ouders kan hebben, zijn bijvoorbeeld; waar vieren we het kinderfeestje? Wat gaan we doen? Wie nodigen we uit en hoelang duurt het kinderfeestje? Dit zijn slechts een aantal van de vragen die we bespreken in dit blog.

Ballonnen kinderfeestje

Kinderfeestje op welke dag?

Allereerst is het belangrijk om te kijken op welke dag het kinderfeestje wordt gegeven. Veel kinderen beoefenen een sport of spelen een instrument. Dit betekent dat er ook lessen en wedstrijden gepland staan. Een dag die als eerste in je opkomt voor het houden van een kinderfeestje is waarschijnlijk de zaterdag. Maar de zaterdag is ook een sportdag waarop veel wedstrijden plaatsvinden. Toch vinden de meeste wedstrijden en lessen ’s ochtends plaats, zodat er in de middag tijd is voor een kinderfeestje. De meeste ouders zijn zaterdags vrij, dus de kinderen kunnen (weg)gebracht worden. Ons advies is om een kinderfeestje op de zaterdagmiddag te geven.

Kinderfeestje vanaf welke leeftijd?

Op de verjaardag van je zoon of dochter komt er bezoek. Vaak zijn dit opa’s en oma’s, andere familieleden en vrienden. Iedereen staat in de rij om de jarige te feliciteren en te verrassen met een cadeau. Een verjaardag is meestal een drukke dag. Maar je zoon of dochter wil de verjaardag ook vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Er is een bepaalde leeftijd bereikt en er moet een kinderfeestje gegeven worden. Wie willen ze uitnodigen en vanaf welke leeftijd geven we een kinderfeestje? De minimumleeftijd die meestal aangehouden wordt, is vier jaar. Een belangrijke reden hiervoor is dat kinderen vier jaar oud zijn wanneer ze naar de basisschool gaan. Ze maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen met een minimale leeftijd van vier jaar kunnen veel dingen zelfstandig. Kinderen onder de vier jaar zijn vaak nog niet zelfstandig genoeg, waardoor het geven van een kinderfeestje een stuk lastiger wordt. De ouders van de jarige krijgen hierdoor een te grote verantwoordelijkheid en dat is niet wat je wil tijdens deze geweldige dag. Er moet namelijk al genoeg geregeld worden en daarnaast wil je ook kunnen genieten van je dochter of zoon.

Wat doen tijdens een kinderfeestje?

Dit is waarschijnlijk de meestgestelde vraag. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Zijn de kinderen nog jong, dan is het een goed idee om er thuis een leuke dag van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van spelletjes, knutselen of buitenspelen in de tuin. Kleurpotloden, tekensets, krijtjes en waterpistolen kunnen bijdragen aan een creatief kinderfeestje. Laat je zoon of dochter ook meedenken, het is immers zijn of haar feestje. Het belangrijkste is dat de kinderen het naar hun zin hebben. Heb je een wat groter budget, dan kan je ook een clown of een acrobaat inhuren. En dan komt de volgende vraag: wat eten we tijdens een kinderfeestje? Jonge kinderen zijn gek op frietjes met een snack. Een ander idee is om thuis pannenkoeken of pizza te bakken. Laat kinderen de pizza zelf beleggen, zodat ze trots hun zelfgemaakte pizza kunnen eten. Wil je op het eind nog een leuk kleinigheidje meegeven? Een blikje snoepjes bedrukt met een leuke tekst maakt kinderen altijd blij.

Zodra kinderen al wat ouder zijn, kunnen er ook buitenshuis activiteiten georganiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan bowlen, zwemmen, golfen of ga naar de bioscoop. Wil je een origineel kinderfeestje geven waar de kinderen nog lang over zullen napraten? Ga survivallen bij een adventure park, geef een kookworkshop, ga naar een escaperoom of geef een Virtual Reality feestje. En wederom de belangrijke vraag: wat eten de wat oudere kinderen tijdens een kinderfeestje? Laat ze bijvoorbeeld zelf hapjes maken of hun diner samenstellen. Hiervoor heb je natuurlijk wel de nodige keukenartikelen nodig.

Hoelang duurt het kinderfeestje?

Het antwoord op deze vraag ligt voor een groot deel aan de leeftijd van de kinderen. Jonge kinderen vervelen zich snel en hebben behoorlijk wat aandacht nodig. Daarnaast vinden ze het vaak spannend om ergens anders naar toe te gaan. Het kan voorkomen dat ze na een tijdje terug naar huis willen. Ouders van de jarige moeten met al deze punten rekening houden tijdens het organiseren van het kinderfeestje. Zijn de kinderen vier of vijf jaar oud, dan is het goed om het kinderfeestje twee tot drie uur te laten duren. Als de kinderen wat ouder zijn, kan je het feestje eventueel vier uur laten duren. De kinderen na het kinderfeestje ophalen of thuisbrengen? Er zitten voordelen en nadelen aan beide opties. De keuze is aan jou, maar informeer in ieder geval de ouders.

Vragen omtrent een kinderfeestje organiseren?

Met een goede voorbereiding zal het zeker een geslaagd kinderfeestje worden. Heb je nog vragen over hoe verjaardag-gerelateerde artikelen kunnen bijdragen aan een onvergetelijke dag? Neem contact met ons op. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Stuur ons een e-mail of bel naar + 31 315 – 200 010.

Frency

Gastblogger met een passie voor reizen, mode en amusement.

Reageer via Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *