School

De kerstvakantie staat voor de deur en de kinderen hebben een periode om even tot rust te komen, echter voor je het weer gaan de deuren weer open en loop je weer met je rugzak op het schoolplein. Sommige leerlingen beginnen aan een stage terwijl het basisonderwijs weer mag beginnen met de gebruikelijke reken- en taallessen. 

De lessen beginnen weer

De norm in het basisonderwijs is dat alle leerlingen in de 8 jaar dat ze op school zitten, maar ten minste 7520 uur les moeten krijgen wat neer komt op bijna 1000 dagen van 8 uur per dag. Toch hoeven de kinderen na de kerstvakantie niet direct intensief aan de slag en is er ruimte om rustig te beginnen. Waar er in de groepen 1 en 2 veel lessen spelenderwijs gegeven worden, begint het vanaf groep 3 al een stuk serieuzer te worden waarbij je kunt denken aan het leren van de letters. Ook wordt er voorzichtig begonnen met het vasthouden van pennen en de bijbehorende pengreep. In de daaropvolgende jaren worden de kinderen steeds verder uitgedaagd tot ze in groep 8 de eindtoets mogen maken. 

Kennis is macht

Ook tijdens de kerstvakantie is het raadzaam om kinderen uit te blijven dagen. Kies niet alleen voor de gemakkelijke weg door kinderen te laten gamen, maar speel ook uitdagende spelletjes met ze. Er zijn diverse spellen te bedenken met speelkaarten waarbij de kinderen creatief moeten zijn en ook goed moeten leren tellen. Maar ook tactische spellen waaronder een potje schaken kan zeker geen kwaad. En, wat wij onze kinderen altijd laten doen is jeugdjournaal kijken zodat ze de wereld beter leren kennen en begrijpen.

Back to school: de leukste schoolspullen

Ondanks de nieuwe maatregelen en de aanwezigheid van het coronavirus, blijven kinderen enthousiast over het aanschaffen van schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Voor de kinderen is er geen betere manier om het schooljaar goed te beginnen. Schooltassen en rugzakken bieden de nodige ruimte voor alle schoolspullen. Een etui met geodriehoek en potloden kan eenvoudig meegenomen worden in de rugzak. Daarnaast is er genoeg plek voor andere spullen zoals een agenda, notitieboekjes en gym- of zwemspullen van de kids.