Veiligheidsvestjes bedrukken

Veiligheidskleding bedrukken voor jouw medewerkers is van groot belang, zowel overdag als 's avonds. Of het nu gaat om werknemers in de bouw of het verkeer, of om jouw eigen veiligheid tijdens een avondwandeling of fietstocht met de hond, goed zichtbaar zijn en jezelf beschermen is essentieel. Veiligheidsvestjes, reflecterende shirts, overalls en jassen behoren tot deze categorie. Zelfs andere accessoires zoals reflecterende helmbedekking of veiligheidsarmbanden dragen bij aan de veiligheid. Met bedrukte veiligheidskleding laat je zien dat veiligheid een prioriteit is voor jou en jouw medewerkers. Laat jouw logo of boodschap op deze kleding drukken en toon jouw betrokkenheid bij de veiligheid van jouw team.

1 artikel

1 artikel

Kunnen veiligheidsvestjes goed bedrukt worden?

Alle veiligheidskleding kan bedrukt worden naar wens. Met bedrukte veiligheidskleding werkt je personeel veilig, word je herkend en bouw je naamsbekendheid op. Daarnaast zorgt bedrukte werkkleding ervoor dat je professionaliteit en eenheid uitstraalt. Personeel dat buiten aan het werk is, komt in alle waarschijnlijkheid potentiële klanten tegen. Wanneer je personeel herkenbaar is met veiligheidskleding voorzien van bedrukkingen of borduringen dan zullen de potentiële klanten dit ook zien. In ons brede assortiment vind je veiligheidskleding voor de laagste prijs.

Of het nou voor het werk of tijdens de vrije tijd wordt gedragen; een reflectief vest zien we regelmatig in het straatbeeld. Het vest is voorzien van een ronde hals, fluorescerend gaas met reflecterende stukken en lampjes aan de voor- en achterzijde. De minimale afname is 5 stuks. Liever een kleine oplage veiligheidskleding bedrukken met logo? Neem contact met ons op of dien online een offerte aanvraag in. De kleding bedrukken we naar wens met een mooie opdruk.

Waar wordt veiligheidskleding bedrukt?

Veiligheidskleding bedrukken wij zelf in onze moderne drukkerij. Vaak wordt er gekozen voor transferdruk of zeefdruk. Dit zijn twee druktechnieken die zich uitermate goed lenen voor textiel. Om de veiligheidskleding met logo zo goed mogelijk te produceren voeren wij een constante kwaliteitscontrole uit. Hierdoor ben je verzekerd van een goede bedrukking. Voorafgaand aan de bestelling versturen we een gratis digitale proefdruk. Hiermee krijg je een goed beeld van hoe bedrukte veiligheidskleding eruit komt te zien.

Is een veiligheidsvestje verplicht in het buitenland?

Veiligheidsvesten zijn in veel landen een vereiste om in de auto te hebben. Echter, de specifieke wetgeving varieert van land tot land. Over het algemeen zijn veiligheidsvesten verplicht in Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en België. Bestuurders moeten ten minste één veiligheidsvest bij zich hebben dat gemakkelijk toegankelijk is in geval van pech of een ongeval.

In sommige landen, zoals Frankrijk, moeten bestuurders ook een veiligheidsvest dragen wanneer ze uitstappen bij pech langs de weg. In andere landen, zoals Duitsland, geldt deze verplichting alleen wanneer de bestuurder zich buiten de auto bevindt op de snelweg of een autoweg.

Het is van essentieel belang om de specifieke wetgeving in het land waarin je rijdt te controleren en ervoor te zorgen dat je voldoet aan de eisen voor veiligheidsuitrusting om boetes te voorkomen en de veiligheid op de weg te waarborgen.

Welke druktechnieken worden er gebruikt

Veiligheidsvesten worden meestal bedrukt met zeefdruk of transferdruk.

 1. Zeefdruk: Bij zeefdruk wordt de inkt door een fijn gaas (het zeefraam) op het veiligheidsvest aangebracht. Het ontwerp wordt op een speciaal belichte zeef geplaatst, waarbij de niet-belichte delen worden afgedicht. Wanneer de inkt vervolgens over het zeefraam wordt aangebracht en met een rakel over het gaas wordt verdeeld, wordt de inkt alleen door de open delen van het gaas op het veiligheidsvest gedrukt, waardoor het gewenste ontwerp ontstaat.

 2. Transferdruk: Bij transferdruk wordt het ontwerp eerst op een speciaal transferpapier gedrukt en vervolgens op het veiligheidsvest aangebracht met behulp van hitte en druk. Het transferpapier wordt op het vest geplaatst en onder warmte geperst, waardoor de inkt van het papier op het vest wordt overgebracht.

Beide methoden bieden duurzame en slijtvaste opdrukken die goed bestand zijn tegen wassen en langdurig gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor het bedrukken van veiligheidsvesten die worden gebruikt in diverse omgevingen.

Certificeringen

Voor veiligheidsvesten kunnen verschillende certificeringen van toepassing zijn, afhankelijk van het gebruik en de normen die gelden in specifieke regio's of sectoren. Enkele van de meest voorkomende certificeringen zijn:

 1. EN ISO 20471: Deze certificering is van toepassing op hoog zichtbare kleding en veiligheidsvesten. Het specificeert de eisen voor kledingstukken die de aanwezigheid van de drager zichtbaar maken tijdens daglicht en in het donker onder de koplampen van voertuigen.

 2. ANSI/ISEA 107: Deze norm wordt vaak gebruikt in de Verenigde Staten en omvat eisen voor hoog zichtbare en reflecterende kleding, inclusief veiligheidsvesten, voor gebruik in verschillende werkomgevingen en omstandigheden.

 3. CE-markering: De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de essentiële eisen van de toepasselijke Europese richtlijnen. Voor veiligheidsvesten kan dit onder meer de EN ISO 20471-norm omvatten.

 4. OSHA-normen: In de Verenigde Staten kunnen veiligheidsvesten moeten voldoen aan specifieke voorschriften van de Occupational Safety and Health Administration (OSHA), afhankelijk van de branche en het gebruik.

 5. AS/NZS 4602: Deze Australische en Nieuw-Zeelandse standaard specificeert de eisen voor hoog zichtbare kleding, waaronder veiligheidsvesten, voor gebruik in verschillende omgevingen.

Het is belangrijk om de specifieke certificeringen en normen te controleren die van toepassing zijn op veiligheidsvesten, afhankelijk van de regio waarin ze worden gebruikt en het beoogde gebruik ervan.

Verplicht

Veiligheidsvesten zijn verplicht in verschillende branches en situaties waarin werknemers of personen worden blootgesteld aan verhoogde risico's of omstandigheden waarin zichtbaarheid essentieel is voor veiligheid. Enkele van deze branches en situaties omvatten:

 1. Bouw en constructie: Op bouwplaatsen en constructiesites zijn veiligheidsvesten vaak verplicht vanwege het verhoogde risico op ongevallen en om de zichtbaarheid van werknemers te verbeteren.

 2. Wegwerkzaamheden: Werken langs wegen en snelwegen vereist vaak het dragen van veiligheidsvesten om de zichtbaarheid van werknemers voor passerende voertuigen te vergroten.

 3. Verkeersregelaars: Personen die verkeer regelen, zoals politieagenten, verkeersregelaars en parkeerwachters, zijn vaak verplicht om veiligheidsvesten te dragen om hun zichtbaarheid te vergroten en hun veiligheid te waarborgen.

 4. Transport en logistiek: Binnen de transport- en logistieke sector worden veiligheidsvesten vaak gedragen door vrachtwagenchauffeurs, magazijnmedewerkers en koeriers om hun zichtbaarheid te vergroten tijdens het laden, lossen en transporteren van goederen.

 5. Openbare diensten: Werknemers in openbare diensten zoals afvalinzameling, nutsbedrijven en groenvoorzieningen dragen vaak veiligheidsvesten om hen zichtbaar te maken tijdens hun werkzaamheden.

Het is belangrijk op te merken dat de verplichting tot het dragen van veiligheidsvesten kan variëren afhankelijk van lokale wet- en regelgeving, dus het is altijd raadzaam de specifieke voorschriften te controleren die van toepassing zijn in een bepaalde regio of branche.

Laden...