Porseleinen mokken

Porseleinen mokken zijn populair vanwege hun elegante uitstraling en duurzaamheid. Ze worden vaak gebruikt in luxueuze settings, zoals chique koffiezaken, restaurants en kantoren. Porselein is een fijnkorrelig en niet-poreus keramisch materiaal dat zeer geschikt is voor het vasthouden van warme dranken zoals koffie en thee. Porseleinen mokken hebben doorgaans een gladde afwerking en bieden een uitstekend oppervlak voor het bedrukken van logo's, teksten of afbeeldingen. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en behouden hun glans en kleur langdurig. Porseleinen mokken worden vaak gezien als een hoogwaardig relatiegeschenk of als een stijlvolle toevoeging aan de koffie-ervaring thuis of op het werk.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe worden porseleinen mokken bedrukt?

Porseleinen mokken kunnen op twee verschillende manieren worden bedrukt, tampondruk en keramische transfer. Het voordeel van tampondruk is dat de mokken goedkoper geproduceerd kunnen worden. Dus wanneer je met een bepaald budget in je hoofd zit, dan is mokken bedrukken met tampondruk de juiste keuze. Het nadeel van tampondruk is dat je gebonden bent aan een kleiner drukformaat en de bedrukking minder duurzaam is dan wanneer je kiest voor een keramische transfer.

Het produceren van een keramische transfer geschiedt in zeefdruk op transfervelletjes. Deze velletjes kunnen wij met water losweken en worden vervolgens handmatig op de mokken geplakt. Zowel bij tampondruk als keramische transfer plaatsen wij de bedrukte mokken in de oven voor een vaatwasmachinebestendig product. Wil je de porseleinen mokken op meerdere plaatsen bedrukken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Verschil porselein en aardewerk

Porselein en aardewerk zijn beide materialen die veel worden gebruikt voor het maken van serviesgoed, waaronder mokken, borden en kommen. Hier zijn enkele verschillen tussen porselein en aardewerk:

  1. Samenstelling: Porselein wordt gemaakt van kaolienklei, een fijnkorrelige witte kleisoort, gemengd met andere mineralen. Aardewerk daarentegen wordt vaak gemaakt van grovere kleisoorten die minder rijk zijn aan kaolien.

  2. Dichtheid: Porselein is over het algemeen dichter en harder dan aardewerk, waardoor het dunner en lichter kan worden gemaakt. Aardewerk is doorgaans wat poreuzer en minder dicht.

  3. Uiterlijk: Porselein heeft vaak een heldere, glanzende afwerking en is meestal wit van kleur. Aardewerk kan variëren in kleur en afwerking, afhankelijk van de gebruikte kleisoorten en glazuren.

  4. Hittebestendigheid: Porselein kan hogere temperaturen verdragen dan aardewerk, waardoor het geschikter is voor gebruik in de oven en magnetron.

  5. Prijs: Over het algemeen is porselein duurder dan aardewerk vanwege de productiekosten en de kwaliteit van het materiaal.

Kortom, porselein wordt vaak beschouwd als een hoogwaardiger en duurder materiaal dan aardewerk, maar beide hebben hun eigen unieke kenmerken en toepassingen.

Contact

Heb je vragen over porseleinen mokken bedrukken? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel op +31 315-200010. Porseleinen mokken bedrukt met logo of tekst zijn eyecatchers en ideaal om in te zetten als promotiemateriaal. Ook voor persoonlijk advies staan we voor je klaar. De algemene voorwaarden vind je op onze website.