Linialen bedrukken

Linialen zijn praktische en veelzijdige promotieartikelen die in diverse situaties van pas komen. Of het nu gaat om kantoorwerk, schoolprojecten of technische tekeningen, een bedrukte liniaal is altijd handig en wordt regelmatig gebruikt.

6 artikelen

6 artikelen

Soorten linialen

Er zijn verschillende soorten linialen, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en met verschillende kenmerken. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten linialen:

  1. Standaard liniaal: Dit is de meest gebruikelijke liniaal, meestal gemaakt van plastic of metaal, en beschikbaar in lengtes variërend van 15 tot 30 centimeter. Het heeft markeringen in centimeters en millimeters.

  2. Geometrische liniaal: Deze liniaal, ook wel geodriehoek genoemd, is ontworpen voor geometrische tekeningen en wiskundige berekeningen. Het heeft extra markeringen en functies, zoals gradenboog, gradenverdeling, hoekmarkeringen en schaalverdelingen voor verschillende geometrische vormen.

  3. Flexibele liniaal: Dit type liniaal is gemaakt van buigbaar materiaal zoals plastic of rubber, waardoor het kan worden gebogen om rondingen te volgen. Het is handig voor het tekenen van gebogen lijnen en vormen.

  4. Tekenliniaal: Deze liniaal heeft vaak een T-vormig ontwerp, met een lange rechte rand en een korte dwarsbalk aan de bovenkant. Het wordt gebruikt om nauwkeurige rechte lijnen te trekken en te meten tijdens het tekenen.

  5. Liniaal met schuifmaat: Dit is een combinatie van een liniaal en een schuifmaat, waarmee lengtes en dieptes nauwkeurig kunnen worden gemeten.

  6. Gekleurde liniaal: Sommige linialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat handig kan zijn voor kleurcodering of om visuele interesse toe te voegen.

De keuze voor een specifiek type liniaal hangt af van de toepassing, het gewenste precisieniveau en persoonlijke voorkeuren.

Gratis digitale drukvoorstel

Voor een goedkoop alternatief bevelen we de mailing-variant aan. Met deze 20 cm kunststof liniaal kun je eenvoudig lengtes opmeten; ideaal voor op kantoor dus! Deze liniaal heeft vier schalen, waardoor je op meerdere manieren de meting kunt uitvoeren. Kies de kleur opdruk (ook bedrukking in full colour is mogelijk) en wij gaan, na het goedkeuren van het gratis digitale drukvoorstel, aan de slag met het bedrukken.

Hoe worden linialen bedrukt

Linialen kunnen op verschillende manieren worden bedrukt, afhankelijk van het materiaal en het gewenste ontwerp. Hier zijn enkele veelvoorkomende drukmethoden voor linialen:

  1. Zeefdruk: Zeefdruk is een populaire druktechniek voor linialen. Bij deze methode wordt inkt door een zeefraam op de liniaal aangebracht, waarbij het ontwerp op het oppervlak wordt overgebracht. Het is een duurzame drukmethode die goed werkt op verschillende materialen, zoals plastic, hout of metaal.

  2. Digitale druk: Digitale druk biedt de mogelijkheid om complexe ontwerpen met veel kleuren en details direct op de liniaal te printen. Deze methode is vooral geschikt voor linialen met een glad oppervlak, zoals plastic of metaal.

  3. Tampondruk: Bij tampondruk wordt inkt van een stempel overgebracht op het oppervlak van de liniaal. Deze methode is handig voor het bedrukken van linialen met een onregelmatig oppervlak of gebogen vormen.

  4. Graveren: Voor linialen van metaal of hout kan het ontwerp ook worden gegraveerd. Hierbij wordt het ontwerp in het materiaal gesneden, wat zorgt voor een duurzame en hoogwaardige opdruk.

De keuze van de drukmethode hangt af van factoren zoals het gewenste ontwerp, het materiaal van de liniaal en het budget.

Laden...