Hoe werkt borduren?

Nov 26, 2021 13:09:58 PM

Een aantal artikelen kunnen wij bedrukken én borduren, denk bijvoorbeeld aan T-shirts of fleece vesten, jassen en sweaters. Welke druktechniek voor kleding het best is, hangt onder meer af van het budget, de duurzaamheid en de inzet van het kledingstuk. Als je een kledingstuk kunt borduren of bedrukken, raden wij vaak een borduring aan. Dit heeft te maken met het feit dat een borduring langer meegaat en er stijlvoller uitziet.

Logo borduren of bedrukken

Je kunt bij de meeste kleding de keuze maken tussen een bedrukking of borduring. Het borduren en bedrukken vindt plaats in onze eigen drukkerij; we hebben beide druktechnieken in huis. Als we de vraag krijgen ‘kleding borduren of bedrukken?’, dan is ons antwoord dat een borduring duurzamer is en er ook mooier uitziet. Aan borduring hangt echter wel een wat duurder prijskaartje in vergelijking met transferdruk. Als je bijvoorbeeld T-shirts nodig hebt voor een evenement dat eenmalig plaatsvindt, dan is transferdruk een betere optie.

Hoe werkt borduren?

Wij werken met professionele borduurapparatuur waarmee wij kunnen borduren op zowel vlakke als niet-vlakke ondergronden. Met behulp van naald en draad wordt machinaal de gewenste borduring aangebracht op het relatiegeschenk. Het voordeel van borduren is dat vrijwel iedere kleur geborduurd kan worden. Een borduring is slijtvast en duurzaam en gaat daardoor erg lang mee. Hoe groter de borduring is en hoe steviger de ondergrond is, des te mooier wordt de borduring. Als wij jouw logo hebben ontvangen, maken we met een speciaal computerprogramma een borduurkaart gemaakt. Deze kaart is een soort mal (een borduurbestand) die onze borduurmachines kunnen lezen, zodat de borduring op de kleding, textiel of een ander relatiegeschenk zoals een handdoek verwerkt kan worden. De borduurkaart kunnen wij een volgende keer opnieuw gebruiken, hoe handig is dat?!

Borduren benodigdheden

In onze drukkerij wordt gebruikt gemaakt van verschillende hulpmiddelen bij borduren. Zoals gezegd werken we met professionele borduurapparatuur, een borduurkaart en natuurlijk maken we gebruik van borduurgaren in tal van kleuren. Tijdens het borduurproces, bijvoorbeeld borduren op kleding, wordt gebruikt gemaakt van een spanring (ook wel een borduurring genoemd). Het kledingstuk plaatsen we dan in de borduurring, waardoor er een egale en stevige ondergrond ontstaat om het logo of de naam te borduren. Wij beschikken over meerkops borduurmachines en kunnen dus een grote hoeveelheid textiel tegelijkertijd voorzien van een borduring. We borduren van boven naar beneden, maar beginnen bij sommige logo’s ook in het midden. Afhankelijk van het aantal borduursteken, bij sommige logo’s is dat wel 9.000, kost een gemiddelde borduring ongeveer tien minuten.

Wil je zelf aangeleverde artikelen door ons laten voorzien van een borduring? Dat kan! Kijk dan op onze pagina over loondruk voor meer informatie.

Laden...