Hoe gaan we om met het wisselvallige weer?

De zomer staat normaal gesproken bekend om zijn warme, zonnige dagen. Dit jaar zien we echter een mix van zon, hittepieken, regen en wind. De afgelopen weken hebben we al een zomerdip ervaren met koele dagen en wisselvallig weer. Dit is het typische Nederlandse zomerweer: buien en zon wisselen elkaar af. Ondanks het onvoorspelbare weer willen we ons graag vermaken. Maar moeten we nu kiezen voor zomer- of herfstartikelen? En welke kleding is geschikt? We helpen je met deze lastige keuzes.

Eten en Drinken

Kunnen we genieten van een zomerse cocktail op het terras of moeten we ons warm houden met een kop thee? Zomerse temperaturen vragen om verfrissende drankjes zoals cocktails. Met een cocktailshaker maak je eenvoudig je eigen Margarita, Martini of Mojito. Maar vergeet niet dat thee en koffie ook heerlijk zijn, vooral als het 's avonds afkoelt. Een warme kop thee in de tuin of op het balkon kan dan perfect zijn.

In de zomer vermindert vaak onze eetlust. Een lichte salade is ideaal voor een zomerse dag. Voeg voldoende groenten, peulvruchten en eiwitrijke etenswaren toe. Salades zijn ook makkelijk mee te nemen in een saladepot of saladedoos. En vergeet natuurlijk niet de ijsjes tijdens warme dagen.

Kleding

Bij tropische temperaturen halen we onze zomerkleding tevoorschijn. Kleding van lichte stoffen zoals katoen en linnen zijn favoriet omdat ze ademend zijn. Vermijd synthetische stoffen die zweten bevorderen. Kies voor luchtige shirts met korte mouwen, tops, korte broeken of rokken. Trek je slippers aan, pak je strandtas in en je bent klaar om de deur uit te gaan. Weet je niet wat het weer gaat doen? Neem dan een vest mee. In het ergste geval heb je zelfs je regenjas nodig.

Outdoor

Wat nemen we mee als we naar buiten gaan? Een strandstoel of een deken? Een parasol of een paraplu? Op de fiets met een fietstas of zonneschermen voor in de auto? We kunnen ons zowel binnen als buiten vermaken, afhankelijk van de weersvoorspelling. Haal leuke spellen en puzzels tevoorschijn voor een gezellige spelletjesdag met de familie en sluit af met een heerlijke gourmet. Buitenactiviteiten zoals fietsen, voetballen, sporten en barbecueën blijven ook favoriet.

Voorbereid op Onvoorspelbaar Weer

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar, maar met de juiste voorbereiding kunnen we er toch van genieten. Heb je vragen over onze zomer- of outdoor artikelen? Neem contact met ons op via e-mail op [email protected] of bel naar +31 315-200010.

Artikel geupdate op 25-6-2024