Hoe gaan we om met het wisselvallige weer?

De zomer staat normaal gesproken bekend om zijn warme dagen met volop zon. Toch zien we naast zonneschijn en hittepieken ook genoeg regen en wind deze zomer. De afgelopen weken hebben we al een zomerdip met koele dagen gehad. Dit is natuurlijk hét typische Nederlandse zomerweer wat we kennen: buien en zon wisselen elkaar af. Ondanks het wisselende weer, willen we ons graag vermaken in de zomerperiode. Alleen de vraag is; moeten we kijken naar zomer- of juist herfstartikelen? En welke kleding trekken we aan? We bespreken deze lastige keuzes hieronder.

Eten en drinken

Kunnen we een zomerse cocktail drinken op het terras of moeten we ons warm houden met een theetje? We linken een cocktail vaak aan de zomer. Zomerse temperaturen vragen om een zomers drankje zoals een cocktail. Ook zelf kan je aan de slag gaan met het maken van cocktails. Schaf een cocktailset aan en maak die lekkere Margarita, Martini of Mojito. Maar dit betekent niet dat we geen thee of koffie kunnen drinken tijdens warme zomerdagen. ’s Avonds koelt het al snel af en er is dan niks fijner om na te genieten met een warme thee in de achtertuin of op het balkon. In de zomer vermindert onze eetlust. Een lichte salade is een perfect gerecht voor een zomerse dag. Vergeet niet om voldoende groentes, peulvruchten en etenswaren waar je eiwit uithaalt toe te voegen. Salades zijn ook eenvoudig mee te nemen, denk hierbij aan een salade in een saladepot of een saladedoos. En vergeet natuurlijk niet de ijsjes tijdens warme dagen.

Kleding

Tijdens tropische temperaturen halen we onze zomerkleding tevoorschijn. Kleding geproduceerd uit lichte stoffen zoals katoen en linnen zijn favoriet. Synthetische stoffen laten geen lucht door waardoor je al snel gaat zweten. Het beste is om luchtige shirts met korte mouwen of tops te dragen. Combineer dit met een korte broek of een rok. Trek je slippers aan, pak je strandtas in en je bent klaar om de deur uit te gaan. Weet je niet wat het weer gaat doen die dag? Neem dan een vest mee. Laten we het niet hopen, maar in het ergste geval moeten we zelfs onze regenjassen uit de kast halen.

Outdoor

We gaan naar buiten en nemen mee… Een strandstoel of een deken? Een parasol of een paraplu? Op de fiets met een fietstas of kies je voor zonneschermen in de auto? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We kunnen ons zowel buiten als binnen vermaken. Alles is afhankelijk van de weersvoorspelling. Haal leuke spellen en puzzels tevoorschijn en maak er een gezellige spelletjesdag van met de familie. Sluit de dag af met een heerlijke gourmet. Ook buiten weten we ons wel te vermaken. Fietsen, voetballen, sport en spel of barbecueën… Dit zijn een aantal van de vele activiteiten die we in de buitenlucht kunnen uitvoeren.

Ondanks dat het weer in Nederland onvoorspelbaar is en we verschillende weersinvloeden kennen, kunnen we ons goed voorbereiden. Heb je vragen over onze zomer- of outdoor artikelen, neem contact met ons op. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar +31 315-200010.