De cookie instellingen op deze website staan op 'optimale gebruikerservaring' om u de beste gebruikerservaring te geven. Als u doorgaat zonder deze instellingen te wijzigen, gaat u hiermee akkoord, maar u kunt op elk moment deze instellingen wijzigen via de link in de footer. Meer informatie vindt u op hier .
Emoji’s, iedereen kent ze wel: de icoontjes die je op Whatsapp, Instagram of per e-mail kan versturen. Iedereen gebruikt ze om iets te benadrukken, te nuanceren of om ergens op te reageren. Een emoji verheldert berichten en zegt soms meer dan duizend woorden. Er wordt veel gecommuniceerd via emoji’s, meer dan dat we ons eigenlijk realiseren.
Ontstaan van emoji’s
De Japanner Shigetaka Kurita creëerde in 1999 de eerste emoji’s. Hij werkte bij een telecomprovider en vond het tijd worden voor een digitaal alternatief voor intonatie en handgebaren. Kurita maakte 172 emoji’s van 12×12 pixels. Op deze manier wilde hij karakters ontwikkelen die gedachtes en emoties uitbeelden. Japanners waren razend enthousiast over deze nieuwe emoji’s. In 2011 werd een emoji-toetsenbord toegevoegd aan de iPhone. Hierdoor verspreidden de emoji’s zich wereldwijd en werden ze al snel populair. Nog steeds komen er elk jaar nieuwe emoji’s bij.
MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bestaat uit 3 P’s: people (mensen), planet (planeet) en profit (winst). Deze combinatie van P’s moet op een evenwichtige manier gecombineerd worden. Bij ‘planet’ is het belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan het milieu, de maatschappij, grondstoffen en alternatieven. Het gaat hierbij om het ecologische aspect. Er moet zuiniger worden omgegaan met energie, water en fossiele grondstoffen. Een voorbeeld hiervan is het laten verminderen van de stikstofuitstoot.
Stikstof wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen door onze industrie en mobiliteit, maar ook de veehouderijen stoten stikstof uit. Het is schadelijk voor mens, dier en de plantengroei. Ook koolstofdioxide heeft een negatief effect op het milieu. Koolstofdioxide zorgt daarnaast voor klimaatverandering. Ook recyclen is belangrijk, zodat we niks hoeven te verbranden of moeten weggooien. Bedrijfsactiviteiten moeten binnen ecologische randvoorwaarden plaatsv