Dit verandert er per 1 januari 2024 rondom wegwerpplastic

Sinds 1 juli 2023 zijn er al een aantal zaken veranderd op het gebied van wegwerpplastic. Klanten van afhaallocaties, bezorglocaties en supermarkten betalen namelijk voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Voor drankjes en maaltijden die ter plekke bereid worden, kunnen klanten kiezen voor het gebruik van een herbruikbaar alternatief.

Aanvullende maatregelen

Vanaf 1 januari 2024 komen er een aantal aanvullende maatregelen bij. Zo zijn voor consumptie op locatie wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten helemaal verboden. Dat geldt bijvoorbeeld voor horeca, evenementen, kantoren, instellingen, verenigingen en sportclubs. Dat heeft onder meer invloed op het soort servies. Herbruikbaar servies is namelijk verplicht voor het eten en drinken ter plaatse. Om een voorbeeld te noemen: als je vanaf 1 januari 2024 in een hotel, café of restaurant iets drinkt of eet, krijg je geen wegwerpbeker of -bakje met plastic erin. Herbruikbaar servies is namelijk de standaard. Ook kantoren, bedrijfskantines, scholen, sportclubs, verenigingen, gesloten evenementen stappen op 1 januari 2024 over op herbruikbare bekers en bakjes.

Verschillende opties

Er komt dus meer vraag naar (herbruikbaar) servies en daar kan Bedrukken.nl perfect aan bijdragen. Wij beschikken over een breed assortiment aan servies en kunnen dit natuurlijk ook voorzien van een gewenste bedrukking. Vanaf 1 januari 2024 kun je als kantoor, bedrijf of instelling kiezen voor herbruikbare alternatieven zoals afwasbare kopjes, glazen, hard cups, borden en bakjes. Ook kun je kiezen voor 'bring your own'; gebruikers zelf een beker of bakje laten meenemen. Een beker of verpakking die klanten terug kunnen brengen (bijvoorbeeld met borg) is ook een optie.

Van wegwerp naar herbruikbaar

Als het gaat om servies dan zijn er diverse opties. Je kunt kiezen voor mokken, glazen of borden. Afhankelijk van de doelgroep, het budget en het doel wat je hebt kun je onder meer uit die producten een keuze maken. In plaats van wegwerpbekers wordt dus gekozen voor herbruikbare bekers, die afwasbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat deze hergebruikt in plaats van weggegooid worden. Spoor ook jouw klanten, medewerkers en collega’s aan om bewuster bezig te zijn met het milieu – en te kiezen voor onder meer papier/karton, bamboe, hout of stro als materialen.

Thermosbekers

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende opties mogelijk wat betreft de vervanging van wegwerp-plastic. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor thermosbekers, waarin warme dranken zoals koffie en thee perfect bewaard kunnen worden. Daarnaast is het ook uitstekend om onderweg mee te nemen. Op de werkvloer zijn thermosflessen en -bekers ook geschikt. Een alternatief zijn de mokken, al jarenlang ingezet als bedrijfsservies of als servies van een sportclub of organisatie. Door ze te voorzien van een opdruk – dat kan een logo, naam of een reclametekst zijn – heb je een effectief en prachtig relatiegeschenk in handen. Je komt dus niet alleen professioneel voor de dag, maar kan tegelijkertijd werken aan je naamsbekendheid.

Koffiebekers en festivalbekers

Zijn je relaties veel onderweg? Dan vormen koffiebekers-to-go de uitkomst. Deze zijn herbruikbaar, handig in gebruik en duurzaam. In ons assortiment vind je verschillende soorten herbruikbare koffiebekers; van klein tot groot en van een relatief simpele uitvoering tot aan een stevige, goed geïsoleerde drinkbeker met een inhoud van 350 ml. Bedrukte koffiebekers maken het servies vaak compleet. Speciaal voor festivals, evenementen en sportverenigingen bieden we ecologische festivalbekers aan, in 250 ml en 500 ml. Laat je de bekers voorzien van een full-colour opdruk, dan kun je jouw naam of logo prachtig naar voren laten komen.