Steenkers Anemoon

Bij Bedrukken.nl verzorgen we al jarenlang met plezier relatiegeschenken met bedrukkingen, voor tal van bedrijven, ondernemingen, (sport)clubs en andere mooie klanten. Wij houden er namelijk van om ondernemingen blij te maken met bedrukte artikelen, maar wist je dat wij ook goede doelen sponsoren? Wij leveren ook bedrukte artikelen aan hen. Wij vinden het namelijk belangrijk om een positieve impact te geven aan de wereld om ons heen. In dit artikel delen we graag onze inzet voor goede doelen en gaan we dieper in op een bijzondere organisatie: Steenkers Anemoon.

Goede doelen

Wij ondersteunen graag goede doelen, om zo de wereld een stukje mooier te maken. Wij vinden dit belangrijk en hebben al meerdere goede doelen mogen helpen met (bedrukte) artikelen. Wij gaan graag een waardevolle samenwerking aan waarbij we samen sterk staan voor goede doelen. Wij krijgen ook wekelijks verzoeken, waardoor we keuzes moeten maken welk goed doel het beste bij ons past. Daarbij kunnen wij wel zeggen dat wij betrokken zijn bij diverse goede doelen. Zo loopt het uiteen van een goed doel voor dieren tot aan een fonds voor sport. Zo sponsorden wij bijvoorbeeld Bont voor Dieren, Strong Babies, Jeugdfonds Sport en Cultuur en - niet te vergeten - Steenkers Anemoon.

Een prachtige stichting: Steenkers Anemoon

Steenkers Anemoon is één van de organisaties die wij graag steunen. Graag lichten wij toe wat de reden is voor het ontstaan van de stichting. De dochter van de oprichtster overleed helaas al in de buik en is met 36+ weken stil geboren. Waar Marieke zich moesten voorbereiden op de geboorte van Saar, moesten ze de geboorte en afscheid samenvoegen. In telefoongesprekken met uitvaartorganisaties kwam eigenlijk naar voren dat geen organisatie ervaring had met een baby-uitvaart. Hierdoor voelde de zorg niet passend in hun situatie. Na veel zoeken heeft dit gezin een gespecialiseerde uitvaartorganisatie gevonden en mocht Saar dezelfde dag nog mee naar huis. Dit heeft Marieke aangespoord om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat de laatste momenten mooi kunnen zijn en er waardevolle herinneringen gemaakt kunnen worden.

Het doel en de gedachte

Het team van Steenkers Annemoon streeft ernaar de ouders die een kindje verliezen liefdevolle momenten - samen met hun kindje - te geven. Zo kunnen de ouders toch herinneringen maken met hun verloren kind. Om ervoor te zorgen dat ze mooie herinneringen kunnen maken, krijgen de ouders de mogelijkheid om een pakketje te bestellen met artikelen uit een zorgvuldig samengesteld pakketje. Zo kan de leegte die achterblijft toch nog gedeeltelijk opgevuld worden met liefdevolle gedachtes.

Ons gebaar voor Steenkers Anemoon

Om onze waardering te uiten voor het werk van Steenkers Anemoon hebben wij ons ingezet om bellenblaas-potjes te voorzien van een leuke en speciale bedrukking. Stichting Steenkers Anemoon heeft mooie kleurplaten ontworpen, die bijdragen aan het laten deelnemen van kinderen aan een uitvaart én bijdraagt aan rouwverwerking na afloop. Ouders van een kindje dat rondom de geboorte komt te overlijden ontvangen zo’n kleurplaat in het pakket. Om het ritueel met het bellenblazen compleet te maken is de bellenblaas inzetbaar, wij hebben er 500 geleverd. Hieronder zijn foto’s te vinden van de bedrukte bellenblaas-potjes.