6 dingen die je niet moet vergeten bij een dagje naar het strand

Wakker worden door het zonlicht dat je kamer binnen schijnt. Ontbijten met de zonnestralen op je gezicht. Het belooft weer een prachtige dag te worden met temperaturen boven de 25 graden. Een ideale dag om naar het strand te gaan. Je kleedt je aan, poetst je tanden en begint met het inpakken van je strandtas. Maar wat moet je echt niet vergeten voor een perfecte stranddag? Hier zijn de 6 belangrijkste dingen op een rij.

1. Zonnebril

Naast het feit dat zonnestralen erg fel zijn, is UV-straling ook schadelijk voor je ogen. De UV-straling kan eiwitten in je ooglens en netvlies beschadigen en het risico op oogaandoeningen vergroten. Gereflecteerd zonlicht van water of autoramen kan zelfs een dubbele dosis UV-licht veroorzaken. Het dragen van een zonnebril is daarom essentieel. Laat zonnebrillen bedrukken en kies voor een unieke look.

Hoelang je probleemloos in de zon kunt blijven, hangt af van je huidtype en de kracht van de zon. Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zon het sterkst. Zand en water weerkaatsen UV-straling, waardoor de kans op verbranding op het strand groter is. Gebruik zonnebrandcrème om de tijd die je veilig in de zon kunt doorbrengen te verlengen. Vergeet dus niet om een goede zonnebrand mee te nemen in je strandtas.

3. UV-beschermende (zwem)kleding

Of je nu kiest voor een bikini, zwembroek, badpak of UV-beschermende zwemkleding, zorg ervoor dat je je comfortabel voelt. Vooral bij kinderen is UV-beschermende kleding een must, maar ook volwassenen kiezen steeds vaker voor deze extra bescherming. Het weefsel van UV-beschermende kleding blokkeert tot 98% van de schadelijke UV-straling. Een hoed of pet is ook een goede aanvulling om jezelf tegen de zon te beschermen.

4. Passend schoeisel

Lopen op blote voeten over heet zand kan je voeten verbranden. Kies daarom voor geschikt schoeisel zoals sandalen, slippers of waterschoenen. Sandalen bieden goede steun tijdens het lopen, slippers zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, en waterschoenen beschermen je voeten zowel op het land als in het water. Overweeg wat het beste past bij jouw stranddag.

5. Verkoeling

De hele dag in de volle zon houdt niemand vol. Een parasol biedt schaduw, maar een ventilator of bedrukte waaiers kunnen ook verkoeling geven. Een koud ijsje of een verfrissend drankje zijn ook heerlijk op een warme dag. Neem een koelbox mee om je drinken koud te houden en zorg dat je voldoende water hebt om gehydrateerd te blijven.

6. Strandspeelgoed

Voor actievelingen en kinderen is strandspeelgoed een must. Denk aan bedrukte strandballen, frisbees of een beachballset voor wat beweging en plezier. Zandkastelen bouwen is altijd een hit, dus vergeet niet een emmer en schepje mee te nemen. Dit zorgt voor uren speelplezier voor jong en oud.

Extra tips voor een zorgeloze stranddag

De keuze om een dagje naar het strand te gaan wordt vaak impulsief gemaakt, waardoor de belangrijkste dingen nog wel eens worden vergeten. Hopelijk helpt dit artikel je om goed voorbereid op pad te gaan. En nog een laatste tip: smeer je thuis alvast in met zonnebrand. Zo ben je al goed beschermd tegen de zon voordat je aankomt op het strand. Veel plezier!

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je niets vergeet en optimaal kunt genieten van je stranddag. Voor gepersonaliseerde strandaccessoires en meer handige producten, bezoek onze website en ontdek de mogelijkheden. Bedrukte artikelen maken je stranddag niet alleen leuker, maar ook stijlvol en uniek.