Elk jaar wordt er een kleur gekozen en deze wordt vervolgens uitgeroepen tot de ‘kleur van het jaar’. Deze kleur wordt bepaald door kleurspecialisten, internationale designexperts en architecten. Eén keer per jaar komen ze samen om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Deze nieuwe trends worden vertaald naar dé kleur van het jaar en die trendkleur zullen we veel terug gaan zien, voornamelijk in de woonmode. Veel huizen over de hele wereld zullen worden gekleurd met deze trendkleur.

Tranquil Dawn

De kleur van het jaar 2020 is Tranquil Dawn. Dit is een lichte groengrijze kleur met een blauwe ondertoon. De experts vonden dat er tijd was voor bezinning in onze drukke en digitale wereld. Ze hebben zich laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en een rustige dageraad. Dit is de reden voor de kleurkeuze Tranquil Dawn. Deze kleur zorgt voor een open, heldere en rustige indruk. Daarnaast straalt de veelzijdige kleur een menselijk gevoel en comfort uit. De inval van licht heeft invloed op hoe de kleur er uitziet.

Hoe kan Tranquil Dawn gecombineerd worden?

Tranquil Dawn kan gecombineerd worden met verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleurcombinatie creëer je een warm of juist koele sfeer. Je kan de gehele muur schilderen met de kleur Tranquil Dawn maar je kan ‘m ook als accent aanbrengen. Door één wand te verven of alleen wat accenten aan te brengen, creëer je een uniek en energiek effect. Naast de trendkleur zijn er ook vier verschillende kleurpaletten samengesteld: ‘a home for creativity’, ‘a home for care’, ‘a home for play’ en ‘a home for meaning’. Elk palet bestaat uit kleuren die perfect te combineren zijn met Tranquil Dawn in elke woonstijl. Deze paletten ondersteunen de trendkleur. Het kleurenpalet ‘a home for creativity’ bestaat uit warme en rijke tinten. Deze kleuren zijn uitstekend te combineren met materialen zoals keramiek, een bloemenprint, katoen, hout of gebreide kleden.

Zachte én warme kleuren

De kleur van 2019 was Spiced Honey. Hier is het tweede kleurenpalet ‘a home for care’ op gebaseerd. Het palet bestaat dus uit accenten geïnspireerd op de kleur van vorig jaar. Het zijn zachte en warme kleuren, goed te combineren met materialen zoals wol, blank hout en metalen. ‘A home for play’ straalt energie uit. Het kleurenpalet is een combinatie van energieke kleuren en zachte tinten. Hierdoor geeft het een jong en speels effect. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren koraal rood en zonnig geel. Deze combinatie van kleuren sluiten aan bij een heldere, zonnige zomerse dag. De naam ‘a home for meaning’ zegt het al. Bij dit kleurenpalet draait het om het gevoel voor elkaar. Daarnaast geven de kleuren een minimalistische uitstraling. De kleuren die je terug ziet in dit palet zijn lichte grijze tinten met twee (bijna) zwarte tinten. De materialen die gecombineerd kunnen worden met deze kleuren zijn hout en linnen. Dit palet staat voor een heldere winterdag.

Tranquil Dawn geïnspireerde relatiegeschenken

Bij Bedrukken.nl bieden we ook relatiegeschenken aan die geïnspireerd zijn door de kleur Tranquil Dawn of die gecombineerd kunnen worden met de accenten uit de kleurenpaletten. Heb je een wand in de keuken geverfd in de kleur Tranquil Dawn en wil je dit combineren met leuke woon- of keukenaccessoires? Kijk dan eens in de categorie wellness en keuken. Het materiaal hout kan goed gecombineerd worden met de trendkleur van 2020. Veel keukenaccessoires zoals snijplanken, serveerplateaus, houten onderzetters en een kaasplank zijn vervaardigd uit hout en sluiten goed aan bij de kleur Tranquil Dawn. 

Vragen?

Heb je vragen omtrent de kleur Tranquil Dawn in combinatie met onze relatiegeschenken? Laat het weten en neem contact met ons op. Je kan een e-mail sturen of bel naar 0315-200010. Wij helpen je graag verder.