Emoji's; waar komen ze vandaan en hoe gebruik je ze in je drukwerk?

Emoji’s, iedereen kent ze wel: de icoontjes die je op Whatsapp, Instagram of per e-mail kan versturen. Iedereen gebruikt ze om iets te benadrukken, te nuanceren of om ergens op te reageren. Een emoji verheldert berichten en zegt soms meer dan duizend woorden. Er wordt veel gecommuniceerd via emoji’s, meer dan dat we ons eigenlijk realiseren.

Ontstaan van emoji’s

De Japanner Shigetaka Kurita creëerde in 1999 de eerste emoji’s. Hij werkte bij een telecomprovider en vond het tijd worden voor een digitaal alternatief voor intonatie en handgebaren. Kurita maakte 172 emoji’s van 12×12 pixels. Op deze manier wilde hij karakters ontwikkelen die gedachtes en emoties uitbeelden. Japanners waren razend enthousiast over deze nieuwe emoji’s. In 2011 werd een emoji-toetsenbord toegevoegd aan de iPhone. Hierdoor verspreidden de emoji’s zich wereldwijd en werden ze al snel populair. Nog steeds komen er elk jaar nieuwe emoji’s bij.

Communicatie via emoji’s

We gebruiken veel non-verbale communicatie. Onbewust zegt je lichaam van alles. Denk hierbij aan handgebaren, bepaalde blikken of trekjes in je gezicht. Het bepaalt hoe je overkomt op anderen. Maar non-verbale communicatie wordt niet gezien als we contact met elkaar hebben via chats, e-mails en andere tekstberichten. Emoji’s kunnen non-verbale communicatie vervangen. Emoji’s kunnen je berichten leuker of grappiger maken. Maar ze worden ook gebruikt om berichten over te laten komen zoals ze daadwerkelijk bedoeld zijn, zodat er geen miscommunicatie ontstaat.

Emoji’s bedrukken op relatiegeschenken

Bij ons vind je figuren in de vorm van een smiley, zoals onze smiley squeezies, sleutelhangers met anti-stress smiley en strandballen smiley. Maar emoji’s kunnen ook terug komen in drukwerk. Emoji’s kunnen in principe op elk relatiegeschenk bedrukt worden. Op notitieboekjes, pennen, sleutelhangers of zelfs op kleding. Alles is mogelijk.

Alle emoji’s hebben een betekenis en deze boodschap kan je overbrengen middels bedrukte relatiegeschenken met emoji. Denk bijvoorbeeld aan de emoji met de duim omhoog. Een duim omhoog is positief, je wilt tegen iemand zeggen ‘goed gedaan’. De emoji staat voor goedkeuring en overeenstemming. Deze boodschap kan je overbrengen naar je relaties, waardoor ze positief verrast zullen zijn. Een andere emoji is de handdruk, die ingezet kan worden bij een zakelijke deal. Wil je je relaties bedanken voor een goede samenwerking, dan kan je deze emoji inzetten. Maar ook een hart als emoji, zodat je je relaties een hart onder de riem kan steken. Alle emoji’s hebben een betekenis waardoor ze ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Hoe worden emoji’s bedrukt?

Emoji’s kunnen bedrukt worden op al onze relatiegeschenken. Dit betekent dat ook alle druktechnieken toegepast kunnen worden. Afhankelijk van het artikel en het type emoji wordt de drukmethode bepaald.

Contact

Heb je vragen over het laten bedrukken van emoji’s op relatiegeschenken? Neem gerust contact met ons op. Stuur een e-mail of bel naar +31 315 – 200 010.