Gratis bedrukte zonnebrillen voor Movement on the Ground

Het is ontzettend mooi om een goed doel te mogen helpen in deze crisistijd, waarin veel bedrijven en organisaties zich jammer genoeg als sponsor hebben moeten terugtrekken. Wij hebben onze bijdrage mogen leveren aan stichting Movement on the Ground. Dit hebben we gedaan door 300 bedrukte zonnebrillen met logo te schenken aan de vrijwilligers die werkzaam zijn op het eiland Lesbos.

Op het zonnige eiland dat veel warme dagen met zonuren kent, komen de zonnebrillen ontzettend goed van pas en zullen ze veel gedragen worden. De zonnebrillen beschermen hun ogen tegen overmatige UV-straling, waardoor ze hun dagelijkse activiteiten op een goede manier kunnen uitvoeren. Movement on the Ground is een stichting die zich hard maakt voor vluchtelingen. Ze houden zich bezig met de humanitaire crisis die de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen treft die uit hun huizen zijn verdreven. De stichting heeft de Camp to CampUs-filosofie gecreëerd, waarbij vluchtelingen de kans krijgen om hun talenten, vaardigheden en potentieel te ontwikkelen, zodat ze beter kunnen integreren in hun toekomstige samenleving.

Van kamp naar campUs

Movement on the Ground werkt op vier locaties in Griekenland. Op de eilanden Lesbos, Samos en Chios werken ze in en rond vluchtelingenkampen om de Camp to CampUs-filosofie te implementeren. In Athene hebben ze de beschikking over veilige tehuizen voor alleenstaande minderjarigen. Binnen de stichting draait alles om de Camp to CampUs-filosofie. Ze spreken niet van een vluchtelingenkamp maar van een dorp: de CampUs. Zoals overal ter wereld worden de personen bewoners genoemd. Het is misschien een kwestie van woorden, maar de ideologie achter deze woorden symboliseert de Camp to Campus-filosofie. Net als elke andere gemeenschap willen ze dat bewoners een veilige plek hebben om elkaar te ontmoeten, onderwijs te volgen, gezondheidszorg te krijgen, voedzame dagelijkse maaltijden te hebben, sportfaciliteiten en een centrum voor kunst en muziek. Daarnaast willen ze de vluchtelingenkampen duurzaam, zelfvoorzienend en innovatief maken door bijvoorbeeld te koken met lokale ingrediënten en zonnepanelen te plaatsen. De bewoners worden actief betrokken bij de dagelijkse activiteiten. De transformatie van kamp tot dorp; een actieve gemeenschap die zich sterk voelt en hun omgeving met respect en zorg behandelt.

De missie van Movement on the Ground

De missie van de stichting is om vluchtelingen een veilige, gezonde en waardige omgeving te bieden. Een omgeving waar de lichamelijke en mentale gezondheid van vluchtelingen wordt verbeterd. Ze geloven, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, dat iedereen in een veilige en zelfvoorzienende omgeving hoort te leven. Het welzijn van vluchtelingen staat hierbij voorop.

Bedrukte zonnebrillen

Wij staan achter de stichting Movement on the Ground en bewonderen hun missie. Dit is de reden dat wij in actie zijn gekomen. Het lezen van hun mooie verhalen heeft ons geraakt en door de inzet van zonnebrillen hebben wij met veel liefde ons steentje bij kunnen dragen. De bedrukte zonnebrillen, die beschermen tegen verblinding en UV-straling, beschermen de ogen van de vrijwilligers in hartje zomer tijdens de buitenactiviteiten die ze dagelijks uitvoeren. Uit onderzoek is gebleken dat het niet dragen van een zonnebril in de zon net zo slecht is als zonnen zonder zonnebrand. Dit betekent dat wij ook op gezondheidsvlak een positieve invloed hebben gehad. Kortom: een erg nuttige sponsoring.

Wij hopen dat we ook andere bedrijven, organisaties en personen hebben overtuigd om een goede daad te doen en deze of een andere stichting te steunen. Hoe meer mensen het goede doel steunen, hoe groter de impact van het goede doel is. Alleen samen zorgen we voor een groter verschil in de wereld.