Groeipapier, wat is het eigenlijk?

Tegenwoordig richten steeds meer bedrijven zich op duurzaam ondernemen. Niet alleen intern geven ze dit door maar ook extern willen ze dit maar al te graag uitstralen. Dit wordt gedaan door middel van milieuvriendelijke producten toe te voegen aan het assortiment en eco-vriendelijke verzendopties aan te bevelen. Een steeds bekender milieuvriendelijk geschenk is groeipapier. In verschillende vormen en maten zie je ze voorbij komen. Maar waar is het van gemaakt, wat is het en wat kan je ermee?

Wat is groeipapier?

Groeipapier is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor er geen boom aan te pas hoeft te komen. Daarnaast is het groeipapier biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het op een natuurlijke wijze wordt afgebroken. In groeipapier zitten zaden van bloemen, kruiden of groenten. Als je groeipapier in een pot met aarde plant of buiten uitstrooit, composteert het papier en blijven de zaden achter. Hieruit groeit jouw ideale groene geschenk.

Varianten

Net als heel veel andere producten is ook groeipapier in verschillende varianten verkrijgbaar. Van origine is het groeipapier een vel papier waarop kan worden gedrukt of geschreven. Echter zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Zo zijn er groeipapier tassen, enveloppen, schrijfblokken en visitekaartjes. En heb je al eens gehoord van een bloemengroet in verzenddoosje? Naast het feit dat groeipapier een milieuvriendelijk geschenk is, heb je er helemaal geen groene vingers voor nodig. Benieuwd hoe je tot het beste resultaat kan komen? Bekijk dan nu ons eenvoudige stappenplan voor het planten van groeipapier.

Kies groeipapier als relatiegeschenk en geef de natuur een plantje terug. Voor meer informatie over het bedrukken van groeipapier kan je contact met ons opnemen. Bel ons op +31 315-200010 of stuur een e-mail naar [email protected]