Notitieboekjes in 2024 -  Waar moet je op letten?

Ook in 2023 zijn notitieboekjes uitermate populair gebleken. Aan het einde van het jaar bepalen wij zoals ieder jaar de koers en nemen wij deze productgroep eens extra onder de loep. Wat ons opvalt is het feit dat er een grotere vraag ontstaat naar duurzame notitieboekjes en wij zijn blij met deze trend; een beter milieu begint immers bij jezelf. Maar zijn er nog andere aspecten om niet uit het oog te verliezen? Wij informeren je graag.

Milieuvriendelijke trends

Zoals in de inleiding al aangegeven is, blijft bij ons de verwachting dat de populariteit aan mileuvriendelijke notitieboekjes toenemen waarbij materialen een belangrijke rol spelen. De fabrikanten waar wij mee werken weten al dat wij bij bestellingen uitsluitend op zoek zijn naar duurzame grondstoffen en het binnenwerk van recycle papier moet zijn. Wij geven de voorkeur aan fabrikanten waar de fabricageprocessen ook ingesteld zijn op milieuvriendelijke producties, dit kunnen wij herleiden aan bekende certificeringen waarbij je kunt denken aan ISO 14001, B Corp en Social enteprise. Voor onze designers ligt de uitdaging altijd in het combineren van diverse materialen waardoor er een uitstraling ontstaat die ook bij onze klanten past. Wij combineren milieuvriendelijke materialen zoals kurk en katoen waardoor er unieke notitieboekjes ontstaan. Ook een milieuvriendelijke keuze wat ons betreft zijn uitwisbare boekjes van het merk Correctbook. In de basis zijn de boekjes van recycle plastic waarbij plastic natuurlijk niet het meest milieuvriendelijke materiaal is, maar de boekjes kun je dus blijven gebruiken en hoef je dan ook niet weg te gooien. Als je je notitie niet meer nodig hebt, kun je deze eenvoudig wissen, super handig dus! Een andere goedkope variant zijn onze kraft notitieboekjes. Het zijn eigenlijk een soort schriftjes gemaakt van recyclepapier met een wat stevigere kaft. Deze worden veelal ingezet op scholen.

Binnenwerk notitieboekjes

Het binnenwerk van de notitieboekjes is iets waar je goed over na moet denken en wat ook echt bij je type bedrijf moet passen. Heb je een bedrijf waarbij sprake is van veel technische berekeningen of tekeningen, dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je de meeste baat hebt bij notibieboekjes met ruitjespapier. Vrij standaard zijn gelinieerde notitieboekjes waarin je tussen de lijntjes kunt schrijven, dit geniet mijn persoonlijke voorkeur, je kunt er namelijk gestructureerder door schrijven. Als notitieboekjes-groothandel kan ik ook wel zeggen dat de hier de meeste vraag naar is. Er is nog een variant, namelijk de blanco notitieboekjes. De naam zegt het al een beetje; de blaadjes zijn blanco. Deze versie is weer perfect wanneer je een net handschrift hebt en tegelijkertijd ook de vrijheid wil hebben om af en toe een illustratie (bijvoorbeeld een tekening) toe te voegen aan je notities. Over de kwaliteit van het papier kunnen wij verder kort zijn; vrijwel al onze boekjes hebben een binnenwerk van 80-grams kwaliteit wat over het algemeen de standaard is.

Bladwijzer

Op een gegeven moment kom je op een punt waarbij je moet gaan zoeken naar waar je ook alweer gebleven was in je notitieboek. Het kan ook nog voorkomen dat je juist een belangrijke pagina eenvoudig terug wil vinden, precies daarom raden wij aan om te kiezen voor een notitieboekje met bladwijzer. Ook een afsluitelastiek vinden wij zelf altijd praktisch, je kunt je boekje hierdoor ook goed berschermen tegen beschadigingen.

Weggeefmomenten

Dat notitieboekjes functionele relatiegeschenken zijn staat buiten kijf, maar wat zijn nou de beste momenten om een boekje cadeau te doen? Op basis van een onderzoek onder onze klanten worden de meeste gepersonaliseerde notitieboekjes weggeveven onder het personeel, handig om te gebruiken tijdens een vergadering of als reminder. Onder scholen vinden A5 gepersonaliseerde notitieboekjes gretig aftrek; deze worden weggegeven op open dagen of onder de docenten. Ook hoog in onze top-drie staan de beurzen en bijeenkomsten. Hier kan iedereen over het algemeen ook een notitieboekje met pen gebruiken want het kan lastig zijn om alle gedeelde informatie te onthouden. 

Luxe notitieboekjes

Een behoorlijke doelgroep binnen ons klantenbestand is op zoek naar Moleskine notitieboekjes, een wereldberoemd merk met een dito uitstraling. Moleskine notitieboekjes zijn perfect afgewerkt en zijn uiteraard vervaardigd uit een prima kwaliteit papier. Met een logobedrukking heb je iets moois in huis om weg te geven aan jouw relaties. Je kunt kiezen uit hard- of softcover. Liever een echt luxe notitieboekje met een leren cover? Informeer naar de mogelijkheden.

Formaat notitieboekjes

Notitieboekjes zijn er in alle soorten en maten. Het meestverkochte formaat is A5, wat prima mee te nemen is in een rugzak en qua grootte het meest ideale formaat. Ga je liever voor een slag kleiner, dan kom je op een A6 variant. Deze is handig voor de snelle en kleinere notities. Valt er heel veel te schrijven, dan kun je ook A4 notitieboeken bestellen bij ons. Uiteraard drukken wij jouw logo op de notitieboekjes.