MVO

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bestaat uit 3 P’s: people (mensen), planet (planeet) en profit (winst). Deze combinatie van P’s moet op een evenwichtige manier gecombineerd worden. Bij ‘planet’ is het belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan het milieu, de maatschappij, grondstoffen en alternatieven. Het gaat hierbij om het ecologische aspect. Er moet zuiniger worden omgegaan met energie, water en fossiele grondstoffen. Een voorbeeld hiervan is het laten verminderen van de stikstofuitstoot.

Stikstof wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen door onze industrie en mobiliteit, maar ook de veehouderijen stoten stikstof uit. Het is schadelijk voor mens, dier en de plantengroei. Ook koolstofdioxide heeft een negatief effect op het milieu. Koolstofdioxide zorgt daarnaast voor klimaatverandering. Ook recyclen is belangrijk, zodat we niks hoeven te verbranden of moeten weggooien. Bedrijfsactiviteiten moeten binnen ecologische randvoorwaarden plaatsvinden.

Deze ‘planet-problemen’ moeten gestopt worden. Een effectieve oplossing is minder uitstoot van stikstof. Dit is niet alleen voordelig voor de natuur, maar ook voor het klimaat en de leefomgeving. Er zijn al een aantal maatregelen getroffen. De maximum snelheid op de snelwegen is overdag verlaagd naar 100 km/u. Ook wordt het veevoer aangepast zodat er minder ammoniak (een vorm van stikstof) vrij komt. Er komt extra geld om stallen te verduurzamen en zo zijn er nog een aantal maatregelen die in de veehouderij worden toegepast.

Hoe Bedrukken.nl bijdraagt aan een beter milieu

Bij Bedrukken.nl proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu. Wij bieden duurzame en gerecyclede relatiegeschenken aan, wij bedrukken op een verantwoorde manier en werken met biologisch afbreekbare producten. Bamboe wordt op een milieuvriendelijke wijze verbouwd en is hierdoor een maatschappelijk verantwoord product. In ons assortiment vind je veel relatiegeschenken geproduceerd uit bamboe. Bamboe pennen, notitieboekjes, een beker van bamboevezel en zelfs een bamboe zonnebril of bamboe bluetooth speaker. Andere duurzame relatiegeschenken zijn bijvoorbeeld milieuvriendelijke tassen in plaats van plastic tassen, powerbanks op zonne-energie of correctbooks met uitwisbare bladen. Ook kan je kiezen voor gerecyclede give-aways, zoals een gerecycled kartonnen pen of een opvouwbare gerecyclede paraplu.

Zonnepanelen

De drukkerij van Bedrukken.nl draait inmiddels volledig op zonnepanelen. Met ruim 500 zonnepanelen op ons dak (ruim 25% boven de benodigde capaciteit) kunnen wij jouw relatiegeschenken volledig energieneutraal drukken waardoor de impact op het milieu minimaal is. 

Notitieboekjes

Bij Bedrukken.nl zien wij een duidelijke trend op het gebied van notitieboekjes waarbij men steeds vaker kiest voor recycle papier in combinatie met milieuvriendelijke materialen waaronder kurk en katoen. Het feit dat het papier aan de binnenzijde is voorzien van liniëring heeft verregaande impact op het milieu. Wij merken dat bedrukte notitieboekjes an sich ook het digitale tijdperk belangrijke kantoorartikelen blijven in het arbeidsproces; schrijvers zijn blijkbaar blijvers.

Duurzame drukmethode lasergravering

Naast het aanbieden van duurzame relatiegeschenken is de manier van bedrukken ook belangrijk. Een drukmethode die wij binnen onze drukkerij regelmatig toepassen is lasergravering. Lasergraveren kan toegepast worden op relatiegeschenken gemaakt van harde materialen, zoals metaal, hout en bamboe. Het materiaal wordt met een laserstraal bewerkt. Een lasergravure is duurzaam doordat hij krasvast is en nooit zal vervagen. Een lasergravure laat je zelfs de kleinste details zien. Metalen sleutelhangers, USB-sticks en houten snijplanken lasergraveren we met naam, logo of tekst.

Contact

Heb je vragen over onze ecologische relatiegeschenken of over de duurzame drukmethodes? Wij helpen je graag en vinden persoonlijk advies belangrijk. Neem gerust contact met ons op. Stuur een e-mail of bel naar +31 315 – 200 010.

Geupdate op 24-06-2024