Woven vs. Non woven tassen - Wat is het verschil?

Tassen zijn niet alleen in vele soorten en maten verkrijgbaar, maar ook in veel verschillende materialen. Het verschil tussen de materialen is niet altijd even duidelijk voor iedereen. Vooral het verschil tussen woven en non-woven roept veel vragen op. In dit blog zullen wij deze verschillen verduidelijken en antwoord geven op de meest gestelde vragen.

Wat zijn woven-tassen?

Woven tassen zijn gemaakt van stof die is geweven om de stof stevigheid te geven. Het weefproces omvat het samenvoegen van afzonderlijke draden om een enkel stuk materiaal te maken. Door dit proces keer op keer te herhalen, ontstaat er uiteindelijk een groot stuk stof. De stof wordt vervolgens gebruikt om draagtassen in verschillende stijlen en vormen te vervaardigen.

Voordelen van het gebruik van geweven stoffen:

 • Geweven stof is flexibel;
 • Het is in staat zijn vorm goed te behouden;
 • Geweven stoffen zijn sterk, waardoor tassen meerdere keren hergebruikt kunnen worden;
 • Tassen kunnen gewassen worden in de wasmachine;
 • Geweven tassen kunnen ontworpen worden in een gelamineerde of matte afwerking.

Wat zijn Non woven tassen?

Non woven tassen worden vervaardigd uit elk ander materiaal dat niet geweven is. Het product kan mechanisch, chemisch of thermisch geproduceerd worden. Non woven stof is ook gemaakt van vezels, echter raken de vezels met elkaar verstrikt door elk proces dat erop wordt toegepast, in plaats van samen te worden geweven.

Voordelen van het gebruik van niet-geweven stoffen:

 • Non woven stoffen kunnen veelzijdiger zijn dan woven tassen;
 • Ze worden gebruikt in een breder scala aan toepassingen;
 • Non woven stoffen bieden veel van dezelfde voordelen als geweven stoffen, maar ze zijn goedkoper;
 • Non woven tassen zijn goede vervangers voor plastic tassen;
 • Non woven tassen bieden meer mogelijkheden voor bedrukking en personalisatie;
 • Non woven kan met of zonder laminering worden gemaakt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Keuze voor Non woven of Woven tassen?

De meeste van onze klanten geven de voorkeur aan Non woven tassen, hoewel ze niet zo sterk zijn als tassen van geweven stof. Non woven tassen zijn nog steeds duurzamer dan de standaard plastic tasjes, waardoor de Non woven tassen een goed alternatief zijn. Non woven tassen worden gemaakt van gerecyclede materialen. Bovendien zijn Non woven tassen in de meeste gevallen goedkoper dan tassen van geweven stoffen, waardoor ze beter betaalbaar zijn voor marketingdoeleinden.

Personalisatie van Non woven of Woven tassen?

Tassen voor marketingdoeleinden, ofwel promotietassen, hoeven niet saai te zijn. Zowel Non woven tassen als tassen van geweven materiaal kunnen worden bedrukt. De bedrukking geschiedt door middel van een zeefdruk of een transferdruk. Welke druktechniek er wordt gebruikt is afhankelijk van het ontwerp dat op de tassen moet komen. Het is ook mogelijk om de tassen te bedrukken door middel van een full colour transfer, waardoor er onbeperkte mogelijkheden ontstaan voor het ontwerp. Zorg ervoor dat je de stijl en het ontwerp van de tassen af en toe verandert om de aandacht van de klant vast te houden, maar let erop dat het logo wel duidelijk herkenbaar blijft.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Of heb je toch een voorkeur gekregen voor katoenen tassen? Neem gerust contact met ons op via +31 315 20010 of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.