Wat is het verschil tussen mutsen bedrukken en mutsen borduren?

Binnenkort vindt er een evenement plaats en daarvoor ben je op zoek naar mutsen bedrukt met jouw logo. Je gaat online op zoek en komt van alles tegen. Termen als bedrukken en borduren die je wellicht bekend voorkomen, maar waarvan je het verschil niet weet uit te leggen. Wanneer je er nog dieper op ingaat kom je verschillende drukmethodes tegen als tampondruk en zeefdruk. Zomaar iets uitkiezen doe je ook niet want je wilt wel gaan voor kwaliteit. Of je nou advies aan ons vraagt of niet, wij voorzien je graag van een uitgebreide uitleg. Dus, is het verstandiger om mutsen te bedrukken of te borduren? En wat is nou het verschil? Wij leggen het je graag uit.

Verschillende druktechnieken

Er zijn verschillende druktechnieken mogelijk om een muts te personaliseren met jouw bedrijfslogo. Er is geen goed en ook geen fout. Iedere methode heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt om voor jezelf de juiste beslissing te maken. Naast de manier waarop de muts wordt bedrukt, kan een muts uit verschillende materialen bestaan. De verschillende materialen waar mutsen uit gefabriceerd kunnen worden, zijn fleece, wol en acryl.

Mutsen bedrukken

Mutsen bedrukken wij met de zogenaamde transferdruk. Hierbij wordt een zeefdruktransfer op de voorzijde van de muts aangebracht door middel van hitte. Het type muts moet wel geschikt zijn om bedrukt te kunnen worden. Fleece is bijvoorbeeld goed te transferdrukken. Ook zijn sommige mutsen voorzien van een speciaal vlak waar een opdruk op geplaatst kan worden. Bij een bedrukking wordt het gewenste logo of de tekst op de muts gedrukt. De voordelen van een bedrukking: goedkoop, snel leverbaar en fijne en kleine letters komen mooi uit.

Mutsen borduren

Een logo geborduurd op een muts ziet er uitstekend uit en is ook duurzaam. Dat wil zeggen: een borduring zal op termijn niet slijten. Dat kan bij een opdruk wel het geval zijn. Borduren is het maken van een naam, logo of tekst met naald en garen op textiel, leer of andere ondergronden. De gewenste tekst wordt er in geborduurd. De voordelen van borduren: kleurvast, wasbestendig en duurzaam.

Twijfel je tussen mutsen bedrukken of mutsen borduren? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling voor een persoonlijk advies. Zij staan voor je klaar en zorgen ervoor dat je mutsen met logo op de juiste manier samengesteld worden. Neem contact op met ons team en zij helpen je graag verder. Bel ons op +31 315-200010 of stuur een e-mail naar [email protected].